Bantu blog kita untuk naikkan Page Rank

Wabak ini telah dimulakan di Blog Hikmatun, dan telah berjangkit juga ke sini dan anda semua dijemput untuk dijangkiti penyakit ini, penyakit yang dapat membantu blog anda sendiri jugak ;). ~Mula copy di sini~

Salaam alaikum. Kali ini ana mau bawak hal off topik sikit, sekali – sekala mesti ada iklan kan? hehe. Iklan kali ini bagi sesiapa yang mahukan blog-blog dia naik taraf pada page rank Google ataupun dengan kata lain, bagi mudah orang jumpa blog kita melalui search engine. Makna yang lain lagi makin ramai lah pelawat insyaAllah berkerumun ke blog kita secara tak sengaja.

Itu pentingnya Page Rank tu, kalau Google punya antara 1 – 10, 10 paling tinggi sekali, Google, Yahoo punya Page Rank sebanyak itu, pasal faham-faham je la website mereka tu hari-hari hampir setiap pengguna internet guna, sebab tu page rank mereka banyak. Antara faktor – faktor yang tentukan Page Rank adalah backlink ke blog kita, point kita kat technorati, Alexa ranking dan sebagainya. Sebab itu lah ramai yang pentingkan benda-benda tu, utk naikkan page rank la tu.

So jika anda mahukan blog2 anda pun naik page rank, perlu lah cuba cari cara macam mana nak buatkan banyak website lain link ke blog anda, makin banyak link ke blog anda maka makin tinggilah potensi anda untuk naik, maka makin tinggi lah potensi anda untuk mendapat pelawat secara PERCUMA! So di sini hari ini, ana mahu letak beberapa blog yang mengambil bahagian, dan jika anda mahu join sama, copy je belaka artikel ini dan letakkan di blog anda. Kemudian masukkan link ke blog anda sendiri kat situ nanti, dan jadikan nakhoda nya adalah blog anda sendiri, dan sila bagi tahu (Ping) ke sini, nanti saya pun akan masukkan link ke blog anda juga. So sama-sama tolong menolong untuk naikkan PR masing-masing.

Nakhoda:

Earthworld : Macam-macam ada.

Senarai Blog:

Kelas-blog : Mengenai tips dan panduan bagi membina dan menjaga blog.
Feedget : Perkembangan teknologi terkini.
Zubli Zainordin : Seorang pakar motivasi, penulis, mentor bab blog memblog dan sebagainya.
Hikmatun : Santapan rohani menuju negeri abadi.
Earthworld : Macam-macam ada.

Perpustakaan : Khazanah ilmiah Online.

TeknoSains : Perkembangan sains dan teknologi terkini.

Sila tambah link ke blog anda dalam senarai di atas …….

~Tamat~

Advertisements

2 Responses

  1. aku dah pernah pagerank 4 tapi ketika ada domain baru… kok bisa lgs ilang
    http://www.fokusoha.com aku?

    nasib…. nasib

  2. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog
    and in accession capital to assert that I acquire actually
    enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: